Droom Daniël Adam komt uit!

Uitgegeven: 27 maart 2012 16:30
Laatst gewijzigd: 28 maart 2012 21:43
Bron: 
KNVB

Daniël Adam beleefde zaterdag de dag van zijn leven. Voetballen! En scoren! Het achtjarige jongetje uit Ermelo heeft het Syndroom van Larsen en van jongs af aan het ziekenhuis al vaak van binnen gezien. Hij wilde dolgraag eens tegen een bal schoppen. Toen kreeg zijn buurman een geniaal idee.

Albert Oving, wiens zoon Job bij DVS C1 speelt, regelde een speciale dag voor Daniël. ,,Het was echt super leuk!", zei Daniël later enthousiast. Want wat had hij genoten. Hij mocht samen met zijn broertje Matthijs kijken bij de wedstrijd van DVS C1 tegen Zeewolde. Zat bij de teambespreking, liep mee het veld op en keek zijn ogen uit. En niet te vergeten: hij mocht de aftrap doen!

De aftrap van een mooie wedstrijd. DVS '33 Ermelo won en dat vond Daniël natuurlijk harstikke leuk. Maar het allerleukste? ,,Ik heb zelf gevoetbald", vertelt hij trots. ,,En dat ging super goed. Ik heb ook vaak gescoord: vijf keer! Daar was ik heel blij mee."

Het was druk langs de lijn. Papa, mama, juf Wilma die hij nog kende van vorig jaar, en nog veel meer mensen kwamen kijken. Daniël vond het allemaal prachtig. Kreeg ook mooie cadeaus. De trainer van Zeewolde, een oud-Peruaans international, gaf een heus Peruaans shirt aan de dolgelukkige jongen. Harm Bies overhandigde namens de KNVB een tasje met voetbalspulletjes.

Een van zijn pronkstukken had-ie twee dagen later aan. Een heus DVS-shirtje, met achterop nummer 15. Net als zijn broertje en Job Oving, zijn buurjongen. Wauw, wat gaaf. Die moest hij natuurlijk snel aan zijn vriendjes laten zien! ,,Ik zag hem wegfietsen met zijn shirtje aan", zegt buurman Albert Oving. ,,Die heeft hij vast de hele dag aangehouden! Prachtig dat we dit hebben kunnen regelen. Het was zaterdag echt een hele mooie dag!"
 

Door: Maarten de Jong
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.