VIDEO: Vrouw ideale trainer mini-pupillen

Uitgegeven: 9 april 2012 08:58
Laatst gewijzigd: 20 juli 2012 12:37

Bron: 
KNVB

De KNVB presenteerde zondag in Rotterdam een boek en dvd over het voetballen van mini-pupillen onder de naam ‘Allemaal Uitblinkers’. Daphne Koster, aanvoerder van het Nederlands vrouwenelftal en promotor van het meisjes- en vrouwenvoetbal, nam om 16.30 uur het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van schrijver Jeroen Siebelink.

Het boek en de dvd leveren praktische kennis en informatie voor verenigingen en ouders over het begeleiden van de jongste groep KNVB-leden (5 en 6 jaar). Schrijver Jeroen Siebelink (zelf vader en leider van en E-pupillenteam) volgde drie groepen mini-pupillen bij verenigingen in verschillende delen van Nederland. RKVV Dommelen (Valkenswaard), vv De Foresters (Heiloo) en vv SHO (Oud-BeIjerland) gunden de auteur maandenlang een kijkje in de keuken van het mini-pupillenvoetbal. De kinderen die een prominente rol spelen in het boek en op de dvd waren met hun ouders en vertegenwoordigers van de verenigingen aanwezig bij de presentatie.

De drie voetbalverenigingen die het boek mogelijk hebben gemaakt, zijn onderdeel van een groep van vijfhonderd verenigingen die de komende jaren door KNVB en ING (hoofdsponsor van Oranje) worden geholpen bij het opzetten van mini-pupillenvoetbal. Inmiddels hebben al meer dan honderd verenigingen met deze ondersteuning mini-pupillen in huis gehaald.

De verzamelbox Allemaal Uitblinkers voor mini-pupillen is vanaf 10 april verkrijgbaar via www.voetbal.nl/cursusmateriaal.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.