KNVB-oefenstof: Omgang met mini-pupillen

Uitgegeven: 17 mei 2013 14:25
Laatst gewijzigd: 17 mei 2013 14:27

Bron: 
KNVB

Een plezierige activiteit begint bij jezelf. Je straalt het uit. Maar hoe? Als er ijsregen uit de lucht valt, de hesjes stinken, driekwart van de spelers niet komt opdagen en de rest niet luistert wanneer jij ze roept? Je straalt plezier uit wanneer het loopt zoals het moet lopen. Als de aanwezigen doen wat ze moeten doen en als alle betrokkenen zich aan de afspraken houden: spelleiders, het weer, de persoon die de wasjes draait, ouders – maar ook die kinderen die rondstampen in de plassen.

,,Steek je hand in de lucht als je luistert. Hallo? Hallo?”

Of je het nu leuk vindt of niet, als coördinator of spelleider ben je het verlengstuk van de ouders. Je voedt hun kinderen mede op. Opvoeden is aan de ene kant ruimte geven om dingen te ontdekken en aan de andere kant grenzen stellen – afspraken maken. Duidelijke afspraken geven kinderen regelmaat, duidelijkheid en veiligheid. Ook jou geven ze op de moeilijke momenten houvast. Structuur.

Welke afspraak je ook maakt of handhaaft, vergeet nooit dat kinderen zich veilig moeten voelen bij de club. Geborgen. Dat moet voorop staan. Alle betrokkenen moeten zich daarvan bewust zijn. Als kinderen zich geborgen weten, houden ze zich sneller bezig met voetbal én zullen ze sneller gewenst gedrag vertonen.

Allemaal Uitblinkers voor mini-pupillen
Dit artikel maakt deel uit van de serie Allemaal Uitblinkers, een uniek leermiddel voor coördinatoren, begeleiders en ouders van mini-pupillen. Het boek en de dvd behandelen thema’s waarmee verenigingen te maken krijgen als zij activiteiten voor deze vijf- en zesjarige jongens en meisjes organiseren.

Het doel is om deze unieke leeftijdsgroep en hun ouders en begeleiders een warm welkom op voetbal te bieden. Op de dvd staan demonstraties van uitgekiende oefenvormen, waarmee mini-pupillen op optimale wijze kennismaken met voetbal. Een handboek, inclusief dvd met praktijkoefeningen, is te koop vanaf 22,95 euro.

Ga direct naar de webshop!

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.