Oefenvorm mini-pupillen: Doelschietspel

Uitgegeven: 27 september 2013 12:37
Laatst gewijzigd: 27 september 2013 12:37

Bron: 
KNVB

En dan ben je spelleider van een groep mini-pupillen. Veertig, vijftig meisjes en jongens staan om je heen. Sommige lopen verlegen naar hun ouders en verschuilen zich onder een jas, anderen kijken je vol verwachting aan. Voetbaldebutanten. Vijf of zes jaar zijn. Voor het eerst van hun leven spelen ze bij een voetbalvereniging. Hoe haal jij het beste in ieder van hen naar boven? De oefenvormen en uitlegvideo’s van Allemaal Uitblinkers helpen!

Wat was ook alweer het idee van mini-pupillenvoetbal? Wat wilden we de jongste spelers meegeven? Dat ze strijd moeten leveren? Hun stinkende best moeten doen, en dat ze moeten leren omgaan met winst en verlies? Of wilden we daarmee nog even wachten?

Om mini-pupillen langzaam maar zeker te doen groeien binnen het jeugdvoetballeerproces, dat meer vorm krijgt bij de E- en F-pupillen, brengen we ze het liefst ‘in de gelegenheid’. We bieden ze  spelvormen en partijvormen aan die passen bij hun leeftijd, ervaring en niveau. Bij een balverliefde zesjarige past al een partijvorm van 4 tegen 4, eventueel in een toernooi of competitie. Bij een vijfjarige dromer past soms meer het doelschietspel met keeper, waarbij hij alle tijd krijgt om een bal te mikken.

Download de printversie van deze oefenvorm met de complete uitleg in PDF-formaat

Deze oefenvorm maakt deel uit van de serie Allemaal Uitblinkers, een uniek leermiddel voor coördinatoren, begeleiders en ouders van mini-pupillen. Het boek en de dvd behandelen thema’s waarmee verenigingen te maken krijgen als zij activiteiten voor deze vijf- en zesjarige jongens en meisjes organiseren.

Het doel is om deze unieke leeftijdsgroep en hun ouders en begeleiders een warm welkom op voetbal te bieden. Op de dvd staan demonstraties van uitgekiende oefenvormen, waarmee mini-pupillen op optimale wijze kennismaken met voetbal. Een handboek, inclusief dvd met praktijkoefeningen, is te koop vanaf 22,95 euro.

Ga direct naar de webshop!

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.