Een saluut aan Ruud!

Uitgegeven: 14 mei 2012 13:52
Laatst gewijzigd: 14 mei 2012 17:14
Bron: 
KNVB

Ruud van Nistelrooy heeft vandaag zijn afscheid van de voetballerij aangekondigd na een carrrière die begon bij FC Den Bosch en eindigde bij het Spaanse Malaga. Daartussen speelde hij voor Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid en HSV. Van Nistelrooy scoorde altijd en overal.

Van the Man en Van Gol luidden zijn bijnamen bij respectievelijk United en Real. In Oranje liep hij een op twee met 35 goals in 70 interlands. Zonder twee ernstige knieblessures had hij nu topscorer aller tijden geweest. Als een kind zo blij was hij met een doelpunt tegen San Marino bij zijn terugkeer in Oranje in 2010. In alles een liefhebber.

Zijn laatste goal voor Oranje maakte hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. Hij hoopte nog een keer mee te kunnen naar een eindtoernooi. Het allerhoogste. Maar bondscoach Bert van Marwijk belde niet. En daarom stopt hij.

De onderstaande video brengt een saluut aan Ruud. Er komen schitterende goals voorbij. Soms zoent hij de bal met een stiftje, maar niemand kon zo mooi een bal vanaf vijf meter hoog in de touwen jagen als Ruud van Nistelrooy. In alles een spits.

 

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.