Wereldgoal Sherida tegen Frankrijk

Uitgegeven: 1 november 2012 08:35
Laatst gewijzigd: 1 november 2012 08:41

Bron: 
KNVB

Het Nederlands vrouwenelftal heeft woensdag in een oefeninterland met 1-1 gelijkgespeeld tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Roger Reijners was in een met 2785 goed gevuld Jan Louwers Stadion in Eindhoven lang de bovenliggende partij tegen de nummer vier van het voorbije WK en Olympische Spelen, maar moest in de slotfase de gelijkmaker incasseren.
 

Na een uur spelen bracht Sherida Spitse Oranje op een verdiende 1-0 voorsprong. De middenvelder van FC Twente schoot een directe vrije trap van dertig meter afstand hard tegen de touwen. Nederland kreeg daarna nog goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde er niet in die te benutten. Twee minuten voor tijd gaven de OranjeLeeuwinnen de kans op een klinkende overwinning uit handen, toen de Franse goaltjesdief Eugénie Le Sommer voor de gelijkmaker zorgde.
 
Topwedstrijd

De ontmoeting met Frankrijk was voor Nederland de eerste interland sinds de ploeg zich vorige maand voor het EK 2013 in Zweden plaatste. ,,Frankrijk is een topland en dit was een topwedstrijd’’, reageerde bondscoach Roger Reijners. ,,Vooral voetballend hebben we het prima gedaan. Los van het resultaat heb ik gewoon weer goede dingen gezien.’’

Reijners vond zijn ploeg in de eerste helft gelijkwaardig aan Frankrijk. ,,En na rust, zeker na ons doelpunt, hadden we een hele sterke fase waarin we onszelf hadden moeten belonen door de 2-0 te maken. Maar in plaats daarvan liepen we vooral in de laatste vijf minuten te veel achteruit. Daardoor riepen we het over onszelf af dat Frankrijk nog langszij kwam’’, aldus Reijners die Frankrijk volgend jaar op het EK in Zweden als een van de topfavorieten beschouwt. ,,Maar we moeten ook weer niet te veel naar het resultaat kijken. We zijn nog volop bezig om stappen te maken.’’

Bij Nederland speelde verdediger Claudia van den Heiligenberg haar 75e interland. Het EK wordt volgend jaar van 10 tot en met 28 juli in Zweden gehouden.

Statistieken:

Nederland - Frankrijk 1-1 (0-0).

Scoreverloop: 60. Sherida Spitse 1-0; 88. Eugénie Le Sommer 1-1.

Opstelling: Loes Geurts (Vittsjö GIK), Leonne Stentler (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Anouk Hoogendijk (Ajax), Sherida Spitse (FC Twente), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Manon Melis (Linköping FC).

Wissels: 64. Van den Berg vervangen door Tessel Middag (Ajax); 64. Melis vervangen door Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven); 64. Van de Ven vervangen door Marlous Pieëte (FC Twente); 81. Smit vervangen door Nangila van Eyck (SV Meppen); 85. Martens vervangen door Desiree van Lunteren (Ajax).

 

 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.