Vrouwen sluiten af tegen Wales

Uitgegeven: 20 november 2012 15:04
Laatst gewijzigd: 21 november 2012 11:15
Bron: 
KNVB

Het Nederlands vrouwenelftal sluit het interlandjaar zondag 25 november af tegen Wales. Voor de oefeninterland, die wordt gespeeld in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid, heeft bondscoach Roger Reijners een selectie van twintig speelsters geformeerd. De aftrap van de ontmoeting in de thuishaven van sc Telstar is om 14.30 uur.

Voor Sylvia Smit kan het een bijzondere interland worden. Wanneer de 26-jarige aanvaller zondag in actie komt tegen Wales, speelt ze haar honderdste interland in het Nederlands elftal. Daarmee treedt zij als zesde vrouweninternational toe tot de zogenoemde ‘Club van 100’, speelsters die honderd of meer caps achter hun naam hebben staan. Smit debuteerde acht jaar geleden in het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Japan, die in Zeist met 0-2 werd verloren.

Ook aanvoerster Daphne Koster en Renée Slegers staan voor een jubileum. Koster kan tegen Wales haar 125e interland spelen, Slegers haar 25e. Claudia van den Heiligenberg, international van sc Telstar, speelt op vertrouwd terrein. Ajax is hofleverancier met zes speelsters, FC Twente levert vijf internationals. Manon Melis en Kirsten van de Ven ontbreken in de selectie, zij krijgen rust voorgeschreven.

Voor Oranje staat de confrontatie met Wales in het teken van het EK 2013 in Zweden. Eerder dit seizoen oefende de equipe van bondscoach Roger Reijners tegen EK-deelnemers Zweden en Frankrijk. De derde sparringpartner Wales is niet van de partij op de Europese eindronde. In de EK-kwalificatie eindigde de nummer 37 van de FIFA-ranking achter Frankrijk en Schotland derde in de poule. Het Tata Steel Stadion biedt voor deze interland plaats aan maximaal 3300 toeschouwers.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Tessel Middag (Ajax), Marlous Pieëte (FC Twente), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Renée Slegers (Djurgården IF), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Sherida Spitse (FC Twente), Leonne Stentler (Ajax), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente).

Kaartverkoop

Kaarten voor Nederland-Wales zijn verkrijgbaar via de Primera-verkooppunten van TicketBox, de KNVB ticketshop en de administratie van sc Telstar. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 4,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 6,00. Voor groepen, zoals verenigingen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 3,00 voor een kaartje. Deze groepenkaarten zijn tot uiterlijk 20 november te bestellen via communicatie@sctelstar.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.