VIDEO: Oranjeduo verrast schoolkinderen

Uitgegeven: 22 november 2012 11:43
Laatst gewijzigd: 22 november 2012 17:53
Bron: 
KNVB

Oranje-internationals Claudia van den Heiligenberg en Leonne Stentler hebben de leerlingen van basisschool De Zandloper in IJmuiden een grote verrassing bezorgd. Beide voetbalsters van het Nederlands elftal kwamen donderdagochtend langs bij de sportieve school en kregen er een hele schare nieuwe fans bij.

De enthousiaste leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 vroegen hen het hemd van het lijf over hun leven als voetbalster, Oranje, hun clubs sc Telstar en Ajax en natuurlijk de interland tussen Nederland en Wales die zondag wordt gespeeld in het stadion van sc Telstar. Na afloop hadden beide internationals, die werden vergezeld door KNVB-mascotte Dutchy, een grote verrassing in petto voor de schoolkinderen: zij zijn uitgenodigd om zondag met z’n allen naar de interland Nederland-Wales te gaan.

 

De OranjeLeeuwinnen bereiden zich met deze interland voor op het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Zweden wordt gespeeld. De aftrap in het Tata Steel Stadion, de thuishaven van Telstar, is zondag om 14.30 uur. Tickets kosten 4 euro (hoofdtribune 6 euro).

 

Vrouwen en meisjes maken KNVB groter dan ooit
De KNVB is groter dan ooit in de 123-jarige geschiedenis. Het ledental van de nationale voetbalbond groeide het afgelopen seizoen met 3.605 leden naar liefst 1.209.413 leden. De grootste groei van de organisatie komt door de vrouwen en meisjes. In totaal stonden op 1 juli van dit jaar 127.488 voetbalsters geregistreerd bij de KNVB. Onder hen zijn 50.550 vrouwen (senioren) en 76.938 meisjes (speelsters tot en met 19 jaar).

 

Volg de Oranje Leeuwinnen op Facebook!

 

 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.