VIDEO: Mini-pupillen veroveren Nederland

Uitgegeven: 22 februari 2013 10:58
Laatst gewijzigd: 26 augustus 2013 16:53

Bron: 
KNVB

De komende weken worden de laatste trajecten bij de verenigingen afgesloten en daarmee is het eerste seizoen van ‘Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal’ een feit. In alle districten van de KNVB zijn speciale projectmedewerkers aan de slag te gaan bij meer dan honderd clubs.

Het doel van deze ondersteuning is ‘het de verenigingen het leren zelf te doen’. Dit wordt concreet gemaakt door de vereniging te helpen het mini-pupillenbeleid voor minimaal de komende vijf seizoen te waarborgen.

Sinds september 2011 zijn in totaal al 8.443 kinderen uit geboortejaren 2005, 2006 en 2007 bij verenigingen in heel Nederland gaan voetballen. Van dit aantal zijn 7.523 jongens en 920 meisjes.

Een perfect voorbeeld waar het welpenvoetbal niet meer is weg te denken, is voetbalvereniging SHO uit Oud-Beijerland. Het leverde de club zelfs een speciale UEFA-nominatie op, zoals te zien valt in bovenstaande video.

Ook starten met Welpenvoetbal?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de KNVB-projectmedewerkers of met de KNVB-clubcoach uit jouw district. Zij zullen je graag helpen om meer te weten te komen van mini-pupillen en Welpenvoetbal.

KNVB district Noord: noord-vtz@knvb.nl
KNVB district Oost: oost-vtz@knvb.nl
KNVB district West I: west1-vtz@knvb.nl
KNVB district West II: west2-vtz@knvb.nl
KNVB district Zuid I: zuid1-vtz@knvb.nl
KNVB district Zuid II: zuid2-vtz@knvb.nl

 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.