Minipupillen stralen tijdens de Nationale Sportweek

Uitgegeven: 26 april 2013 10:55
Laatst gewijzigd: 26 april 2013 12:19
Bron: 
KNVB

Voetbal is voor jong en oud, zeker tijdens de Nationale Sportweek! Wij bezochten een training van de mini-pupillen in Amsterdam en spraken met voetbalvader Humberto Tan.

Nationale Sportweek
Tijdens de Nationale Sport Week wil de KNVB graag laten zien hoe leuk voetbal is en dat het een sport is voor iedereen. Daarom moedigt de KNVB verenigingen aan om tijdens deze week een activiteit te organiseren.

Het doel van de activiteiten is om zoveel mogelijk kinderen en ouders enthousiast te maken. Niet alleen voor de voetbalsport, maar óók voor de vereniging. De vereniging kan zich laten zien aan potentiële leden of een leuke extra activiteit organiseren voor de eigen leden.

Kijk voor meer informatie op www.knvb.nl/sportweek

Minipupillen spelen Welpenvoetbal
De KNVB en ING vinden het belangrijk om jonge kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met voetbal en ze te laten ervaren hoe leuk voetbal is. Daarom geven de KNVB en ING, met ingang van dit voetbalseizoen, amateurclubs drie jaar lang extra aandacht door een programma voor vijf- en zesjarigen (de mini-pupillen) te faciliteren.

Met een speciaal materialenpakket gaan de verenigingen aan de slag met ‘Welpenvoetbal’. Hierbij ontdekken kinderen al op jonge leeftijd het voetbal. Met de speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen krijgen de mini-pupillen een hartelijk welkom op voetbal. Het voetbalveld wordt een speeltuin waarin voetballen centraal staat.

Kijk voor meer informatie op www.voetbal.nl/minipupillen
 

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.