Zwaluwen Jeugd Actie: € 342.876

Uitgegeven: 6 juni 2016 15:16
Laatst gewijzigd: 6 juni 2016 15:17
Bron: 
KNVB Media

Het jeugdbekerseizoen zit er weer op. In de KNVB-districten zijn inmiddels de laatste finales gespeeld voor de Zwaluwenjeugdbeker 2015/2016. De actie heeft liefst 342.876 euro opgebracht.

Dit jaar hebben ruim 330.000 jonge voetballers meegedaan aan het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi in de districten. Dankzij het inschrijfgeld en spontane acties van voetballers en voetbalverengingen is dit seizoen weer een mooi bedrag ingezameld.

Op 4 juni werd de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie gehouden bij RKSV Schijndel/de Wit te Schijndel.  Aan het G-team van Schijndel/de Wit de taak om op ludieke wijze bekend te maken wat de voetbaljeugd  heeft opgehaald voor de jeugd die niet in staat is om onbezorgd een potje te kunnen voetballen.

De opbrengst is voor 50% beschikbaar voor voetbalverenigingen in de vorm van subsidies. Zij kunnen bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor het beter toegankelijk maken van de vereniging voor jongeren met een beperking.

De andere 50% gaat jaarlijks naar een spieronderzoek, aangewezen door Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren. Dit jaar is dat Mitochondriële Myopathie.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.